منحنی کارآیی
در سیستم مهندسی برنامه نویسی موفقیت، منحنی کارآیی توضیح می دهد که چرا بعضی ها موفق تر از دیگران هستند. این منحنی توضیح می دهد که چرا بعضی ها در مقایسه با دیگران، موفقتر عمل می کنند و می توانند به راحتی به موفقیت برسند.
این منحنی شبیه یک شیب اسکی است که از سمت چپ تا راست ادامه دارد. وقتی فعالیت جدیدی را شروع می کنید، برای رسیدن به نتیجه ی مورد نظر باید زمان بیشتر و قابل ملاحظه تری در نظر بگیرید.
این مرحله، فاز یادگیری است اما به صورت مداوم، معمولا می توانید در کاری که انجام می دهید، بهتر شوید. وقتی بر مهارت خود می افزایید، بهتر می شوید، به سمت جلو و شیب های پایین تر حرکت می کنید. به تدریج در شرایطی قرار می گیرید که با صرف وقت کمتری، می توانید به همان نتایج مطلوب گذشته برسید. سرانجام به موقعیتی می رسید که در مدت یک ساعت به اندازه چند ساعت گذشته، نتیجه می گیرید، در ضمن، کیفیت کار شما در مقایسه با افرادی که از تجربه کمتری برخوردارند بهتر می شود. افراد کم تجربه برای اینکه کار شما را انجام دهند باید چند برابر شما وقت صرف کنند (سخایی منش، 1393).
هرچه خودتان را بیشتر وادار به کار کردن مدام روی یک فعالیت کنید، روی منحنی کارایی جلوتر می روید و آن فعالیت را با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری تمام می کنید. ولی هر بار که کار را متوقف می کنید، کارایی تان پایین می آید. و روی منحنی کارایی به عقب بر می گردید. و در جایی قرار می گیرید که قسمت های بعدی آن کار مشکل تر و وقت گیر تر می شود.
نظرات شما عزیزان: